MIJN AANPAK

VOOR PARTICULIEREN: 

Mijn persoonlijke aanpak: Ik ben je luisterend oor en een  klankbord, maar ook dat zachte duwtje in de rug én ik maak van jouw creativiteit mijn prioriteit. Je krijgt  een persoonlijk traject, helemaal op jouw maat.

Ik luister  naar je verhaal, stel kritische vragen en zoek  de rode draad  zodat je al zeer snel een beter zicht op je sterktes en talenten krijgt. Daarnaast vind je via mijn persoonlijke aanpak ook een antwoord op vragen zoals: “Welk beroep past het best bij mij?”. Mijn sterkte ligt in het actief luisteren en op een gepaste manier de dingen in vraag te stellen. Door zicht te krijgen op je pijnpunten, kunnen we door de juiste aanpak, tools kiezen om samen een oplossing op maat uit te werken. Tijdens de gesprekken gaat het 200% om jouw verhaal!

Na een grondig intakegesprek wordt er een traject op jouw maat uitgestippeld. Je  leert  je prioriteiten kennen, je krijgt  orde en overzicht in je gedachten en je leert  jezelf beter kennen. Dit samen zorgt ervoor dat je de juiste  keuzes zal maken.

Door de combinatie van helder inzicht, beslissen en actie ondernemen, heb je zelf het heft in handen.

 

VOOR BEDRIJVEN: 

Vanuit analytisch inzicht via coaching en facilitatie kom ik tot een constructief onderscheidend resultaat die steeds gekenmerkt wordt door innovatie en aandacht voor het inter-relationele, binnen een operationele context. 

Analytisch (zowel menselijke als functionele analyse)

 • Zie meteen wat niet onmiddellijk zichtbare oorzaken van problemen zijn
 • Zie de delen van een geheel altijd heel helder voor me
 • Zie meteen bij anderen wat de talenten zijn die ze zelf nog niet kennen
 • Ben sterk in het herkennen van een cultuur die een organisatie kenmerkt

Coaching 

 • Ben sterk in het coachen vanuit een specifieke vraag naar persoonlijke groei bij anderen 
 • Kan mensen met respect begeleiden waardoor ze zelf uit een crisis geraken 
 • Ben zeer sensitief voor wat mensen vaak innerlijk bezighoudt maar niet zeggen 
 • Kan mensen op een respectvolle manier aanzetten tot beter presteren

Facilitatie 

 • Ben sterk om anderen rust en evenwicht te bieden zodat ze beter presteren 
 • Kan teams met verschillende doelstellingen positief doen samenwerken 
 • Ben sterk in het observeren en benoemen van wat er leeft in een groep
 • Ben sterk om verschillen binnen een team af te stemmen naar een gemeenschappelijk doel

Op inter-relationeel vlak vertaalt zich dat in het snel en correct aanvoelen wat er speelt bij anderen. Ik ben o.a. sterk in het bespreekbaar maken van moeilijkheden en het contact maken met mensen van andere culturen.  

Operationeel, vertaalt zich dit als sterk in het vertalen van complexe processen naar eenvoudige hulpmiddelen voor anderen. Mijn sterktes situeren zich in het toewijzen van de juiste taken/opdrachten aan de juiste personen, om het geheel vlot te laten verlopen. 

Ik doorzie snel wat de verschillende stappen en de juiste volgorde is, in een veranderingsplan. 

Innovatief: Ik ben ondernemend en bedenk bruikbare zaken die nooit eerder gedaan werden. Bovendien ben ik ook sterk in het creëren van het juiste arbeidsklimaat binnen een organisatie. 

Ik signaleer snel ongunstige situaties, en fungeer dus goed als indicator bij moeilijke situaties of problemen. Hierdoor kunnen problemen voorkomen, of snel aangepakt, worden. 

Soms zijn deze nog niet of onvoldoende zichtbaar, waardoor het besef om actie te ondernemen vaak (te) laat komt en kunnen beslissingen soms niet meer of onvoldoende aangepast worden.

Wil je preventief werken? Of wil je tijdig actie ondernemen, op een mensgerichte manier, die vertrekt vanuit samenwerking en transparante communicatie, aarzel dan niet me te contacteren.